Back to all

Sanya High Speed Rail Precinct

  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct
  • Sanya High Speed Rail Precinct

Project Overview

The Sanya Railway station is a high speed, high utilization, central urban complex for Sanya- the southernmost city of China, and a key component towards its development into an international tourism city. The design was carried out as a partnership between LAB Architecture Studio and NAAU, and utilizes traditional symbols extracted from the geometric patterns of Li Jin to form its contemporary urban spaces. ‘Barrier-free’ docking between station transfer areas and the surrounding urban areas allow free passage throughout. Passengers are able to reach the rail station and adjacent businesses, retail, residential precincts from any location. Main pedestrian thoroughfare divides inner areas in the East-West direction forming a central canyon footpath with dramatic effect. Retail and business frontage spans both sides of the canyon street, with direct connections to bus terminal areas. Leisure areas form a second core axis in the north-south direction, connecting the main station precinct to leisure campus areas, hotels, galleries, and parklands.

Project Team

John Doyle, Laura Martires

Partners

LAB Architecture Studio

Status

Completed Concept Design

Location

Sanya, China